sector

Gezondheidszorg

De Belgische gezondheidszorg behoort tot de beste ter wereld. Tegelijkertijd staat de sector onder zware druk.

Terwijl de druk op de financiering toeneemt, blijft de vraag naar kwaliteitsvolle zorg groeien, onder meer door hogere patiëntenverwachtingen, nieuwe behandelmogelijkheden en de vergrijzing. De grote uitdaging is dus meer en betere zorg met minder kosten. Professionalisering, focussen op kernkwaliteiten en efficiëntie, valoriseren van technologie en het uitbouwen van duurzame samenwerkingen en netwerkstructuren tussen zorgpartners onderling zijn hierbij noodzakelijk.

Onze inzichten
Recente nieuwsberichten en downloads

Insight

Wat kost OK-tijd nu eigenlijk?

Door de toenemende druk op financiële middelen en de negatieve evolutie van de financiële gezondheid van ziekenhuizen, is het in het belang van ziekenhuizen om…
Lees meer
Bekijk alle inzichten

Happy Customers
Recente cases

Case
AZ Sint-Rembert

Strategie tot in elke vezel van de organisatie

Om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de patiënten wilde AZ Sint-Rembert zijn lange termijn strategie herbekijken, duidelijke keuzes maken en deze vertaald…
Lees meer
Case
CHIREC

Optimale inrichting logistieke diensten

Met het oog op hergroepering van zijn twee Brusselse sites, wenste CHIREC een uitstekende en efficiënte herbevoorrading van de zorgeenheden te verzekeren.
Lees meer
Case
AZ Sint-Blasius

‘Samen beter worden’

Met het vijf-jarenplan ‘Samen beter worden 2016-2020’ wil AZ Sint-Blasius de focus op innovatie, kwaliteit en verbetering verder zetten.
Lees meer
Bekijk alle cases

Onze experten

Peter Willen
Thomas Haspeslagh
Eline Maes
Nicolas Claus
Lien Van den Berghe
Sarah Misplon
Melissa Desmedt
Benjamin Lelubre
Olivier Camaly